Welke zorgverzekering past het beste bij jouw huidige situatie?

Bespaar tot wel €398 per jaar door iedere decembermaand van zorgverzekering te veranderen. Bekijk goed welke verzekering bij jou past en profiteer van enorme kortingen.  

Zorgverzekering afsluiten

Het afsluiten van een zorgverzekering is voor elke inwoner van Nederland verplicht. Het gaat hierbij overigens wel uitsluitend om de basisverzekering; je kunt naar hartenlust deze basisverzekering aanvullen met aanvullende verzekeringen. Een terechte vraag hierbij is ‘Welke zorgverzekering is voor mij nou het beste?’.

Om antwoord op deze vraag te kunnen geven, moet je eerst naar jouw huidige zorgverzekering kijken. Sluit deze zorgverzekering nog op jouw zorgbehoeften aan? Of heb je behoefte aan bijvoorbeeld een andere aanvullende verzekering? Ook moet je goed kijken naar de premie die je op dit moment moet betalen. Is deze premie nog naar wens? Of zou je liever minder voor jouw zorgverzekering gaan betalen?

Met andere woorden: bepaal waarom je over wilt stappen naar een andere zorgverzekering. Als je dat eenmaal bepaald hebt, kun je een goed vergelijk gaan maken. Daarvoor zit je bij Zorgverzekeringvergelijk24.nl aan het juiste adres. Via onze website kun je namelijk alle zorgverzekeringen in ons land vergelijken, waardoor je uiteindelijk de beste keuze kunt maken. Dát is uiteindelijk de zorgverzekering die het beste op jouw behoeften aansluit.

Soorten zorgverzekeringen

Welke zorgverzekering je het beste af kunt sluiten? Dat kun je alleen voor jezelf bepalen. Zet daarom jouw zorgbehoeften op een rijtje en bepaal hoeveel je idealiter aan de zorgverzekering uit zou willen geven. Als je dat bepaald hebt, kun je de zorgverzekeringen via onze website gaan vergelijken.

Hierbij is het aan te raden om op verschillende facetten te letten:

  • Aanvullende verzekeringen: wil je de basisverzekering aanvullen met andere verzekeringen? Zo ja, met welke verzekeringen en onder welke condities dan precies?
  • Eigen risico: het standaard eigen risico in ons land bedraagt 385 euro. Je kunt het eigen risico echter ook verhogen (tot maximaal 885 euro), waardoor de premie flink lager uit kan gaan vallen. Het moet financieel echter wel haalbaar voor je zijn om het hogere eigen risico te kunnen betalen.
  • Hoogte van de premie: uiteraard is het ook van belang om goed naar de hoogte van de premie te kijken. Juist vanwege deze premie is het interessant om over te stappen, aangezien je veel geld kunt besparen.

Welke zorgverzekering is voor jou het beste? Dat is de zorgverzekering die aansluit op jouw zorgbehoeften én aansluit op jouw financiële situatie. Als je het jezelf kunt veroorloven, is het bijvoorbeeld interessant om te kiezen voor een hoger eigen risico. Daarmee weet je de jaarlijkse premie in ieder geval flink te verlagen.